DOOL
DOOL

DOOL

Dynamisch en agressieve zwartgallige rock

Het broeit onder de dikke rookpluimen van de Rotterdamse industrie. Tussen de slinkse ratten, stinkende auto’s en zwetende bakjes kapsalon barst het er van rauwe energie. Zoals er in veelvoud van materie en technologie een betekenisloze leegte kan ontstaan, kan vanuit diezelfde leegte weer iets nieuws tot leven gewekt worden. Zichzelf onttrokken uit de massa-identiteit van de grote stad en het ‘Urban-individu’, is daar de onvermijdbare geboorte van DOOL.

Na jaren samen gespeeld te hebben in het solo project van zangeres Ryanne van Dorst, ‘Elle Bandita’, heeft de band een enorme groei doorgemaakt. Daarom is gezamenlijk de keuze gemaakt om als volwaardige band verder te gaan, het ego opzij te zetten en een nieuw muzikaal pad te gaan bewandelen.

DOOL dwaalt door donkere straten van de stad de wildernis in. Meezwevend op oneindige, soms hypnotiserende gitaarpartijen, neemt zangeres/gitariste Ryanne van Dorst de luisteraar mee van donkere grotten vol oeroude geesten (“Oweynagat”) en naar de duistere afgronden van een gebroken hart (“Death Of Love”). Soms licht verteerbaar en verleidelijk, als ware een kinderlokker met snoep op een speelplaats (“Words On Paper”), dan weer loodzwaar en onheilspellend, in het dreigende, 10 minuten durende  “Vantablack”.


09

Sep

DOOL

Appelpop
Tiel, NL

09

Sep

DOOL

Baroeg Open Air
Rotterdam, NL

16

Sep

DOOL

Breda Barst
Breda, NL

14

Oct

DOOL

Metropool
Hengelo, NL

01

Dec

DOOL

't Beest
Goes, NL

Now on sale

02

Dec

DOOL

Paard
Den Haag, NL

Now on sale

08

Dec

DOOL

Poppodium Volt
Sittard, NL

Now on sale

All shows