Radar Agency

Aafke Romeijn

Outspoken writer, poet, and musician delivers soundtrack to her book

Eerst was er het boek, nu de soundtrack. Op M geeft Aafke Romeijn een rondleiding – in liedjes en composities – in de wereld waarin haar debuutroman Concept M speelt. Het is een alternatieve versie van Nederland, waarin een meisje door een mysterieuze ziekte haar kleur verliest. Vastberaden de ziekte uit te roeien, besluit ze een radicale daad te stellen. M waaiert genadeloos uit: van een piano tot orkest, van kleine bekentenissen tot donkere electro, van hiphop tot fuga.

  • Voor het album werkte ze met haar eigen familie: haar ouders en zusje spelen de blaaspartijen en haar man gitaar.
  • Voor het nummer Ameland werkte ze met Spinvis: “Het nummer speelt op het eiland waar ik altijd met mijn ouders op vakantie ga, en beschrijft de laatste scène uit Concept M: Hava staat op een duin, staart over zee, en staat op het punt een beslissing te nemen die haar leven én het land zal veranderen. Daarnaast komt het ook omdat mijn geliefden een cruciale rol spelen: mijn ouders en zusje speelden de blaaspartijen, mijn man gitaar, en ik mocht voor Ameland samenwerken met één van mijn grote muzikale helden: Spinvis. Terwijl ik het nummer schreef, hoorde ik direct zijn stem in mijn hoofd. Ik liet het hem horen en hij was meteen enthousiast.”
  • Aafke is de nieuwe columnist van Linda, een bekende ‘influencer’ op Twitter, en verschijnt regelmatig op allerlei literaire events als spreker.

Aafke Romeijn