BINKBEATS


To spawn something surreal out of the earthly.

Territory:
Label:

Frank Wienk, a.k.a. Binkbeats is befaamd om zijn progressieve composities die de grenzen verkennen tussen akoestische en elektronische muziek.

Voor dit nieuwe project werkt hij samen met de multi-gedisciplineerde artiest Henk Schut die zorgt voor een totale onderdompeling in electro -akoestische percussie met invloeden van moderne dans muziek.
Wanneer Binkbeats opgericht werd in 2013 maakte Frank onmiddellijk furore met zijn Beats Unraveled series op Youtube. Zijn looping live shows hebben sinds dan hun stempel gedrukt op de wereldwijde beat community.
In plaats van conformiteit en gewin koos hij voor een nieuwe uitdaging om iets totaal verschillends te brengen. Voor OHM heeft hij looping achterwege gelaten, traditionele rituele drums gaan hier samen met drumcomputer sounds. Grote metalen platen worden rond het publiek geplaatst. Een quadrofonische speaker set-up verdrinkt het publiek in de zachtste geluid gevolgd door donderse tonen.
Zijn inspiratie komt van rituele instrumenten en techno-sounds. Drums met dierenhuiden, timila’s, simantra en een lythofoon maar ook computer gegenereerde kickdrums en diepe bassen. Polyritmen spelen een belangrijke rol in de composities. Zij worden in verschillende lagen over elkaar gespeeld waardoor zij een variabel gevoel van tijd voor de luisteraar creëren.
Door zijn doorgedreven nieuwsgierigheid naar geluid experimenteerde Wienk om een kunstmatige bron te transformeren naar een analoog, akoestische geluid. Tijdens deze zoektocht vond hij Henk Schut, fysieke objecten doen trillen door elektronische signalen bleek een gedeelde interesse. Het muzikale talent van Wienk en de expertise van Schut vulden elkaar aan: samen ontwierpen ze een nieuwe installatie die Wienk inspireerde om het ruimtelijke geluidsritueel te creëren dat ‘OHM’ werd.
Highlights
Vorige shows: Royal Albert Hall (Sold Out), Pitch Festival, DOUR Festival, Les Ardentes, Eurosonic, Transmusicales, Best Kept Secret, Le Guess Who?
 

30 Aug 2024
BINKBEATS
Hanover, Germany, Hanover