Cristina Branco


FADO with capitals

Territory: NL/B
Label:

Met een ongeëvenaarde passie voor traditionele fado brengt Cristina Branco een aangrijpende hommage aan dit emblematische muziekgenre dat diep geworteld is in de Portugese cultuur. Noteer alvast de datum van haar 18e studioalbum, “Mãe” (“Moeder”), dat op 22 september wordt uitgebracht.
“Mãe” vertegenwoordigt een adembenemend muzikaal meesterwerk, waarbij Cristina Branco haar kenmerkende en expressieve stem leent aan diverse, bekende componisten, zoals haar artistieke traditie dat voorschrijft. Dit buitengewone album nodigt het publiek uit op een meeslepende reis van herontdekking en heruitvinding van de fado, waarbij wordt ingespeeld op emotionele diepten en de subtiele nuances ervan.
Achter de creatie van “Mãe” werkt Cristina Branco samen met een getalenteerd trio van muzikanten die haar jarenlang trouwe metgezellen zijn geweest voor zowel opnames als op podia.
Het uitzonderlijke muzikale talent van Bernardo Couto op de Portugese gitaar, het meesterschap van Luís Figueiredo op de piano en de betoverende klanken van Bernardo Moreira op de contrabas geven dit muzikale pareltje een meeslepende ervaring.
Naarmate de release van “Mãe” nadert, groeit de anticipatie voor het nieuwste werk van Cristina Branco. Dit langverwachte album belooft een onuitwisbare indruk achter te laten op het hart van muziekliefhebbers, waarbij de grenzen van de fado opnieuw worden gedefinieerd, terwijl de eerbied voor zijn diepgewortelde wortels behouden blijft. Maak je klaar om betoverd te worden door de prachtige stem van Cristina Branco en de zielroerende klanken die “Mãe” doordringen.

.