Radar Agency

La Belle Époque

Back Where I Belong / Take it Slow

Als je je debuutplaat in 2020 ‘La Belle Époque, Volume I’ noemt is het eigenlijk geen verrassing dat Danny van Tiggele (o.a bekend van Mister and Mississippi & Blaudzun) al bezig was om hier een mooie serie van te gaan maken. Het studioproject ‘La Belle Époque’ debuteerde twee jaar geleden met een plaat vol met mooie songs. Denk bijvoorbeeld aan unieke samenwerkingen met o.a Judy Blank, Pablo van de Poel (DeWolff), Anne Soldaat, Blaudzun en Ruben Hein. De plaat kreeg mooie recensies en werd gekenmerkt door de verzorgde arrangementen en een sfeervolle productie. Zo schreven de magazines ‘MusicMaker’ en ‘OOR’ over ‘een verrassend mooie plaat’ en eindigde de plaat hoog in de jaarlijst van Leo Blokhuis. Twee jaar later is daar dan ‘La Belle Époque, Volume II’. Opnieuw is de frontcover een prachtige collage van een cafe vol met toffe namen uit de Nederlandse pop & indie wereld. We zien o.a Tessa Douwstra, Spike, Camiel Meiresonne, Maurits Westerik, Robin Kester, Tim Knol & Cato van Dijck op de tracklist staan. Danny zelf staat achter de bar als de organisator van het feestje en zo ziet hij het zelf ook. ‘Het is een eer om met zoveel toffe muzikanten te werken – en ieder van deze namen heeft zelf ook met eigen werk een plek veroverd in mijn platenkast. De eerste song ideeën komen vaak vanuit mijzelf – maar om die uit te werken met deze club is echt een feestje. Ook ben ik heel blij dat deze songs voor het eerst een keer live te horen gaan zijn en ze met deze club voor het eerst voor publiek te spelen.

Je hoort op ’La Belle Époque, Volume II’ duidelijk de voorliefde voor de jaren ’60 maar er is toch altijd een modern geluid wat om de hoek komt kijken. De muziek en verzorgde arrangementen staan opnieuw centraal op deze bijzondere plaat. De plaat komt uit op 10.11.2023 via V2 Records. Nu is er dus een exclusieve liveshow in Tivoli waar songs voorbij gaan komen van beide platen.

Verwacht optredens van o.a Blaudzun, Tim Knol, Cato van Dijck, Pablo van de Poel, Judy Blank, Anne Soldaat, Maurits Westerik, Tessa Douwstra, Bent van Looy, Marien Dorleijn, Robin Kester, Maxime Barlag, Bas van Holt, Megan de Klerk, Anne Lieke Heusinkveld, Yorick van Norden, Paul Bond, Frank Kooijman & Marrit van Brummelen.

 

 

La Belle Epoque
13 Dec 2023

TivoliVredenburg
Utrecht NL