Radar Agency

Ladysmith Black Mambazo

Warme harten en vocale symfonieën uit Zuid-Afrika!

 

Al meer dan 50 jaar verwarmt Ladysmith Black Mambazo uit Zuid-Afrika de harten van publiek wereldwijd met hun opbeurende vocale harmonieën, kenmerkende dansbewegingen en charmante interactie op het podium.

In de jaren 1970 vestigde Ladysmith Black Mambazo zich als de meest succesvolle zanggroep in Zuid-Afrika. In het midden van de jaren 1980 bezocht Paul Simon Zuid-Afrika en verwerkte de rijke harmonieën van de groep in het beroemde album Graceland (1986) – een baanbrekend album dat bijdroeg tot het introduceren van wereldmuziek bij een breed publiek.

Met respect voor zowel hun culturele als persoonlijke geschiedenis blijft Ladysmith Black Mambazo zich voortdurend ontwikkelen met het oog op hun lange muzikale nalatenschap.

Gedurende de jaren hebben de oorspronkelijke leden een jongere generatie verwelkomd in hun missie, waarbij ze de traditie van verhalen vertellen doorgeven en hun boodschap van vrede, liefde en harmonie verspreiden naar miljoenen mensen. De nieuwere leden hebben op hun beurt de groep verrijkt met hun jeugdige energie en de belofte van een stralende toekomst.

Ladysmith Black Mambazo draagt een boodschap van vrede, liefde en harmonie met zich mee terwijl ze jaar na jaar de wereld over reizen. Ze brengen deze boodschap van hoop in zang en dans naar elk theater of  festival waar ze optreden.

 

 

 

Ladysmith Black MambazoLadysmith Black MambazoLadysmith Black Mambazo