Radar Agency

LIONSTORM

Sexy agressief queer rap duo is in your face met confronterende club anthems

LIONSTORM is Nederlands eerste queer rap formatie, ontstaan uit een gemis van queer representatie in de Nederlandse hiphop. Het resultaat? Confronterende club anthems, grappig en vol punk activisme.

De sexy agressieve stijl van het duo is uniek en herkenbaar, en komt terug in hun rap lyrics, performances, videoclips, merchandise en foto’s, die ze allemaal ook onder hetzelfde label ontwikkelen. In de sound worden het dansbare en rauwe verenigd: van bubbling tot punk en grimey hiphop, oa te horen in samenwerkingen met Zwart Licht, Abel (Burning Fik/Hang Youth) en QF.
Op de nieuwe The Threesome EP is het duo samen te horen met zangeres MEROL, Abstract en Rachel Green.

De shows zijn daardoor al even onvoorspelbaar: het ene moment schud je je billen en vervolgens wordt je omver gebeukt. Vergeet de norm en laat je opzuigen in de eigen wereld van LIONSTORM. Het leverde ze onder andere al een Japanse tour en shows op Down The Rabbit Hole Festival en Noorderslag op. Grenzen worden opgezocht, met geregelde YouTube bans als gevolg, maar dat laat het vuur alleen maar harder branden. De release van eerste single ‘No H8ro’ werd gevierd met een feestje in een bomvolle Melkweg Expo, waar tevens een foto-expo van ze hing. ‘No H8ro’ werd uitgeroepen het queer anthem van 2019 door i-D Magazine, en LIONSTORM kreeg aandacht van media als NPO1 en 3voor12 tot FunX, Puna en Vice.

LIONSTORMLIONSTORMLIONSTORM

LIONSTORM
17 Sep 2022

PANNDORA Festival
Utrecht NL