Radar Agency

The Kik

Neerlands bekendste en beste smartlap Nederbietband

The Kik, Neerlands bekendste Nederbietband uit Tilburg/Rotterdam/Veenendaal werd begin 2011 opgericht. De band bestaat uit Dave von Raven, Marcel Groenewegen, Arjan Spies, Ries Doms en Paul Zoontjes. Hun muziek is beïnvloed door de merseybeatbands uit de jaren zestig. Ook het instrumentarium van de band verwijst naar die tijd: vox-versterkers, drums van Ludwig en gitaren van onder meer Rickenbacker.

De afgelopen twee jaar toerde de band langs clubs en festivals en deed onder meer Lowlands en Parkpop aan. Begin januari begeleidde The Kik hun muzikale held Boudewijn de Groot bij een eenmalig hommage-concert tijdens Noorderslag in Groningen, met medewerking van ondermeer Tim Knol, Janne Schra en The New Cool Collective.

Het mag dan even geduurd hebben voordat er nieuwe studiowerk aan de oppervlakte is gekomen, maar The Kik heeft niet stil gezeten. Na het verschijnen van album 2 volgden een club en festival tour door stad en land (jawel!). En ook maakte The Kik hun tweede theatervoorstelling die, weliswaar in het verlengde ligt, maar compleet op zichzelf staat, ten op zichtte van hun ‘normale’ optredens. Na het succes van de eerste ronde moest daar weer een reprise van komen. Ondertussen werd er naarstig gebouwd, verbouwd en gesleuteld aan die eerder genoemde studio, en voila… bijna drie jaar is verstreken tussen het verschijnen van album nummer twee en drie. 

En dan was er nog die vertaalde cover van Chef Special, Schuilen bij Jou, die achteloos bij Giel op 3FM in de vroeg morgen de wereld in slingerde. Daarnaast hebben voormannen Dave von Raven en Arjan Spies ook nog acte de presence gegeven in menig (muzikaal) televisieprogramma. Van De Zomer Voorbij tot De Winter Voorbij. En van De Wereld Draait Door tot… ja, tot wat eigenlijk? In ieder geval worden ze in het echt leven nog altijd bijgestaan door bassist Marcel Groenewegen, toetsenist Paul Zoontjens en drummer Ries Doms. 

2024…

Het was slechts een kwestie van tijd voordat The Kik de smartlap, tranentrekker en het levenslied onder handen zou nemen. Toen de coronapandemie de maatschappij lam legde, bouwde frontman Dave van Raven zijn eigen kroeg in zijn huis. Met Belgische biertjes, een dansorgel en een stapels lp’s van onder meer Johnny Hoes, Corry Konings en Johnny Jordaan sleepte hij zich erdoorheen.

In Bal Populaire zet The Kik het levenslied in de schijnwerpers. Muziek die doordrenkt is van gezelligheid, romantiek en levensvreugd, maar ook plaats biedt voor weemoed en melancholie. Daar kan iedereen (op zijn tijd) wel van genieten, dus besloten de heren er meteen maar een album mee te vullen!

The Kik bestaat naast van Raven uit Marcel Groenewegen (bassist), Arjan Spies (gitarist), Kees Schaper (drummer) en Paul Zoontjens (toetsenist).

The Kik

The Kik
09 May 2024

Graauwrock
Graauw NL

The Kik
02 Jun 2024

Zondag in het Zuiden
America