Radar Agency

The Kik

Neerlands bekendste en beste Nederbietband

The Kik, Neerlands bekendste Nederbietband uit Tilburg/Rotterdam/Veenendaal werd begin 2011 opgericht. De band bestaat uit Dave von Raven, Marcel Groenewegen, Arjan Spies, Ries Doms en Paul Zoontjes. Hun muziek is beïnvloed door de merseybeatbands uit de jaren zestig. Ook het instrumentarium van de band verwijst naar die tijd: vox-versterkers, drums van Ludwig en gitaren van onder meer Rickenbacker.

De afgelopen twee jaar toerde de band langs clubs en festivals en deed onder meer Lowlands en Parkpop aan. Begin januari begeleidde The Kik hun muzikale held Boudewijn de Groot bij een eenmalig hommage-concert tijdens Noorderslag in Groningen, met medewerking van ondermeer Tim Knol, Janne Schra en The New Cool Collective.

Het mag dan even geduurd hebben voordat er nieuwe studiowerk aan de oppervlakte is gekomen, maar The Kik heeft niet stil gezeten. Na het verschijnen van album 2 volgden een club en festival tour door stad en land (jawel!). En ook maakte The Kik hun tweede theatervoorstelling die, weliswaar in het verlengde ligt, maar compleet op zichzelf staat, ten op zichtte van hun ‘normale’ optredens. Na het succes van de eerste ronde moest daar weer een reprise van komen. Ondertussen werd er naarstig gebouwd, verbouwd en gesleuteld aan die eerder genoemde studio, en voila… bijna drie jaar is verstreken tussen het verschijnen van album nummer twee en drie. 

En dan was er nog die vertaalde cover van Chef Special, Schuilen bij Jou, die achteloos bij Giel op 3FM in de vroeg morgen de wereld in slingerde. Daarnaast hebben voormannen Dave von Raven en Arjan Spies ook nog acte de presence gegeven in menig (muzikaal) televisieprogramma. Van De Zomer Voorbij tot De Winter Voorbij. En van De Wereld Draait Door tot… ja, tot wat eigenlijk? In ieder geval worden ze in het echt leven nog altijd bijgestaan door bassist Marcel Groenewegen, toetsenist Paul Zoontjens en drummer Ries Doms. 

Al die ervaring en emoties die het leven en het theater en die festivals met zich mee brengen heeft The Kik zowel muzikaal als inhoudelijk trachten te vatten in het album Stad & Land. Nog steeds doorspekt van het tijdloze jaren ’60 geluid. Maar verrijkt met nog meer muzikaliteit, emotie en humor. En altijd op het scherpst van de snede. 

The Kik

The Kik
07 Nov 2020

TivoliVredenburg - 1,5m concert
Utrecht NL

The Kik
12 Nov 2020

Victorie - 1,5m concert - show 2
Alkmaar NL

The Kik
12 Nov 2020

Victorie - 1,5m concert
Alkmaar NL

The Kik
13 Nov 2020

PAARD - 1,5m concert
Den Haag NL

The Kik
21 Nov 2020

Doornroosje @ De Veereniging - 1,5m concert
Nijmegen NL

The Kik
26 Nov 2020

Hedon - 1,5m concert
Zwolle NL

The Kik
27 Nov 2020

De Tamboer - 1,5m concert
Hoogeveen NL

The Kik
28 Nov 2020

Kroepoekfabriek @ Stadsgehoorzaal
Vlaardingen NL

The Kik
07 Jan 2021

Rotown (SOLD OUT)
Rotterdam NL

The Kik
08 Jan 2021

Rotown (SOLD OUT)
Rotterdam NL

The Kik
09 Jan 2021

Rotown (SOLD OUT)
Rotterdam NL

The Kik
21 Jan 2021

TivoliVredenburg (SOLD OUT)
Utrecht NL

The Kik
22 Jan 2021

Gebr. De nobel
Leiden NL

The Kik
23 Jan 2021

Paradiso Noord
Amsterdam NL

The Kik
28 Jan 2021

Mezz
Breda NL

The Kik
29 Jan 2021

't Beest (SOLD OUT)
Goes NL

The Kik
30 Jan 2021

VERA
Groningen NL

The Kik
04 Feb 2021

Fluor
Amersfoort NL